Lite fakta om lastbågar

av | 21 December, 2016

Det som numera kallas lastbågar har även många andra namn. När man frågar personer på stan om lastbågar till bil så ser en del förvirrade ut. Andra ord som finns på lastbågar är bland annat takräcke, takbågar och lasthållare. När man skall lasta saker på taket bör man kontrollera viktgränser. Inte bara vad bågarna klarar av utan även vad bilen klarar av.

Det finns dessutom många olika märken och tillverkare av takräcken. Om man tänker köra med lite tyngre laster och lite mer regelbundet bör man undvika de billigaste varianterna och istället ta något av de kvalitetsmärken som finns. Kör man däremot ”bara” ett par skidor någon gång om året kan dyra lastbågar kännas lite onödigt. Kontakta någon som säljer lastbågar och/eller läs tester på nätet för att skaffa dig mer kunskap innan du bestämmer dig för vilka lastbågar du tänker köpa.

Vad man bör tänka på när man ska köpa lastbågar

När man skall välja lastbågar att ha på taket till sin bil så finns det en del att tänka på. Man skall inte bara ta första bästa utan som med så mycket annat så är det viktigt att tänka efter före. Dels måste man se till att ta lastbågar som faktiskt passar till den bil man har tänkt använda. Detta var lättare förr när nästan alla bilar hade dropplister och de flesta lastbågar hade likadana fästen.

Numera finns det även olika varianter beroende på vad man har tänkt lägga upp på taket. Till exempel så ser de olika ut om man tänker köra rör, cyklar eller kanoter på taket. Är man osäker så bör man kontakta någon som är proffs på lastbågar så man inte kommer hem med fel modell.